Biodynaaminen maatalous · 10. February 2022
Maatalouden kannattavuus on ollut vuosia laskussa ja kannattavuuden lisäämiseen etsitään kuumeisesti keinoja, tällä hetkellä digitalisaatiosta. Samaan aikaan on käynnissä kilpajuoksu siitä, mikä taho pystyy yhdistämään ja hallinnoimaan tätä tällä hetkellä hajanaista tietoa. Digitalisaatiossa ajaudutaan helposti tilanteeseen, jossa ulkoistetaan päätöksenteko tekoälylle pilveen. Pahimmassa tapauksessa viljelijän yhteys työhönsä ja maahan heikkenee oman havainnoinnin jäädessä vähemmälle.

Tapahtumat · 23. July 2019
Torstaina 8.8.2019 kello 18.00 Rautialan juhlatalon pihassa avataan ovi suomalaiseen ruokakulttuuriin ja syödään yhdessä Suomen taivaan alla!

Maanomistus · 28. May 2019
Miksi tarvitsemme Kurkirahaston kaltaisia aloitteita ja miksi Maanhaltijat ovat niin tärkeitä?

Maanomistus · 19. October 2018
Mitä tapahtuu kun peltomaata käsitellään kauppatavarana ja se jätetään markkinamekanismien armoille? Siitä tulee keinottelun kohde ja kauppahinnat irtoavat reaaliarvoista. Maan hinta on jatkanut kasvuaan myös talouskriisin aikoina. Maa nähdään vakaana sijoituskohteena ja sen arvon oletetaan kasvavan jatkossakin, syntyy helposti itseään ruokkiva hintakupla.

Maanomistus · 19. September 2018
Maa on koko kulttuurin perusta ja ensimmäisen jalostusasteen toiminta-alue, jossa luodaan koko talouden perusta. Maa on kuitenkin alistettu kauppatavaraksi, jolle asetetaan tuotto-odotuksia, joita ei voi millään aidolla arvonmuodostuksella alkutuotannossa täyttää.

Crowdfunding · 28. June 2018
Would you like to be involved in creating and enabling a new model of land ownership? We are looking for participants and supporters in the important future project. We are looking for Soil Keepers!

Joukkorahoitus · 08. June 2018
Haluaisitko sinä olla mukana luomassa ja mahdollistamassa uudenlaista maanomistuksen mallia? Etsimme tärkeään tulevaisuushankkeeseen osallistujia ja tukijoita, eli tulevaisuuden mahdollistajia, “maanhaltijoita”.

Maanomistus · 06. June 2018
Yksi Kurkirahaston päämääristä on löytää uusia tapoja omistaa ja hallita maata. Tässä kirjoituksessa avataan vähän maanomistukseen liittyviä maailmanlaajuisia ongelmia, jotka osaltaan luovat perusteita sille miksi uusia toimintatapoja tarvitaan.