Mikä on Mahdollisuuksien Puutarha?

Mahdollisuuksien Puutarha on yhteisön tuen turvin hankitulle maalle perustettavan uuden oppimiskeskuksen sydän, paikka, jossa opimme toimimaan konkreettisesti maan ja ilmaston parantamiseksi.  Mahdollisuuksien Puutarhaa ja sitä ympäröiviä peltoja hoidetaan kestävän maatalouden keinoin, biodynaamisesti. Karjanlanta kompostoidaan ja maata hoidetaan vuoroviljelyllä ja viherlannoituksella, rakentaen humusta ja sitoen hiiltä maahan. Kestävä viljely tuottaa korkealaatuista ravintoa ja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta.

 

 

Uuden yhteisöllisen kohtaamispaikan keskuksena toimii puutarha, jossa hedelmäpuut, marjapensaat ja niittykukat keräävät ympärilleen uhanalaisten mehiläisten surinaa. Mehiläisiä tarkkailemalla voimme oppia sosiaalisen toiminnan voimaa. Mehiläisyhdyskunnat ovatkin loistava malli siitä mitä yhdessä saadaan aikaan. Siksi toiminnan sydämeksi on symbolisestikin hienoa luoda paikka, joka luo elintilaa mehiläisille. Me voimme hyvin, kun mehiläiset voivat hyvin

Mahdollisuuksien Puutarhassa tapahtuu

Tässä tarhassa ja sitä ympäröivällä biodynaamisella maatilalla päiväkotiryhmät ja koululuokat voivat vierailla oppimassa mehiläisistä, kukkivista puista ja luonnon moninaisuudesta. Lapset pääsevät osallistumaan tarhan hoitoon ja sadonkorjuuseen opetussuunnitelmaan soveltuvalla aikataululla ja tavalla. Hedelmätarhan toimintaan linkittyvät kurssit ja työpajat liittyen mehiläisten hoitoon sekä muut maatilan arkeen liittyvät toimet.

 

 

Pienet lapset oppivat mehiläisten salaisuuksia satujen ja tarinoiden kautta sekä tutustumalla niiden elinympäristöön. Kukkivat puut, pensaat ja kukat keräävät ympärilleen surinaa, jota on mukava seurata ja tunnelmaan eläytyä. Isommat lapset haluavat osallistua tekemiseen, hoitaa puita ja pensaita ja oppia millaista on olla maanviljelijä tai mehiläistarhaaja. Yläluokkalaiset voivat osallistua vaativampiinkin tilan hoitotöihin kuten ympäristönhoitotyöhön hoitamalla perinnemaisemia.

 

Koululuokkien ja päiväkotien vierailut Mahdollisuuksien puutarhassa

Mahdollisuuksien puutarha on koulu- ja päiväkotiryhmien käytössä lyhyestä retkestä pidempää vierailuun. Vierailut räätälöidään tapauskohtaisesti ja ajankohtaan sopiviksi ja ne toteutetaan yhteistyössä Haltijan maatilan kanssa. Lue lisää...